Өсімдіктерге ауруларға төзімділікті арттыру, дайын өнімнің дәмі мен тауарлық қасиеттерін жақсарту үшін калий қажет. Калий дақылдарда ақуыздар мен қанттардың түзілуі үшін өте қажет.
Кез-келген дақылға және топырақтың барлық түрлеріне қолдануға болады
Калий миграциясының қол жетімділігі мен жылдамдығы
Күрделі қоспаларды дайындауға жарамды, кез-келген тыңайтқышпен араласады
Температура стрессіне, ауруларға және зиянкестерге төзімділікті арттырады
Өсімдіктердің жақсы қыстауына ықпал етеді, дақылдардың техникалық қасиеттерін арттырады, ұзақ сақтауға мүмкіндік туғызады
Жемістерде қоректік заттардың жиналуына және олардың дәмін жақсартуға ықпал етеді.